Met 47 schepen verspreid over 4 klassen was het weer een mooie strijd op het Heegermeer. Zowel zaterdag als zondag hebben we 3 wedstrijden gevaren, waarbij we uiteindelijk de eerste plaats hebben veroverd en we weer een jaar op het zwaard van Grutte Pier mogen letten!


Dat ging niet vanzelf en we hebben er hard voor moeten knokken. Het veld lag dicht bij elkaar en met de hete adem van de concurrenten in onze nek konden we geen foutjes veroorloven. Ook zaten we er een paar keer niet goed bij maar wisten we gelukkig wel naar boven te varen. Een extra uitdaging in het geheel was dat we elke wedstrijd weer deelnemers van de voor ons gestarte C- en B-klasse hebben ingehaald. Dat toont maar weer aan dat de kleine-a klasse zeilt als de bliksem en ook wel de formule-1 van het skûtsjesilen mag worden genoemd.


Na dag 1 hadden we een gezellige BBQ bij het tentenkamp en in de avond een goed feestje met een liveband. Zondagochtend weer fris aan de start. Dit keer iets meer wind dan de zaterdag. We hebben flink getrimd om elk vlaagje te benutten. De laatste wedstrijd gaf de doorslag voor de winst. Ook mochten we de beker meenemen voor het sprintklassement.

Met 6 invallers en wisselende weeromstandigheden zijn we trots op het resultaat. Onze complimenten voor de hele kleine-a klasse voor het hoge zeilniveau! En dank aan de organisatie we hebben er wederom van genoten. Op naar de IFKS 2022!