Het grote kampioenschap begint natuurlijk a.s. zaterdag 19 augustus met de wedstrijd op Hindeloopen. Toch is in menig huishouden de IFKS al lang begonnen. Bij deze dus een klein inkijkje in waar wij achter de schermen mee bezig zijn.

Allereerst zijn er natuurlijk degene die dit jaar voor het eerst meedoen met de IFKS. Elske, Silke, Rianne, Olivier en Emma dromen waarschijnlijk al tijden over zwaarden, fokkeloeten, grootschooten en onderlijkstrekkers. Ervaring is toch wel het allerleukst als het nog moet ontstaan. In het voorseizoen hebben zij zich bewezen als vaardige en fantastische aanvullingen in ons team en wij mogen in onze handen knijpen dat zij meedoen. 

Ten tweede zit geen van ons stil. Al weken wordt er in verschillende samenstellingen druk vergaderd.  Boodschappen moeten besteld worden, peilstokken moeten op de juiste maat gekocht worden, het logistieke plan moet met militaire precisie in elkaar gedraaid worden en de avondactiviteiten moeten feestelijk worden uitgedacht, het schip moet worden overgevaren en afgespoten en de nieuwe fok moet worden ingezeild. Niemand ontkomt eraan om zijn/haar steentje bij te dragen om straks een geweldige prestatie neer te zetten. En niemand vindt dat erg.

Ten derde zijn er dit jaar twee mensen die zich hebben gevoegd bij onze voorbereidingen. Eline en Hannah zijn bereid gevonden om met ons mee te varen op het volgschip. Zij zullen ons tijdens de wedstrijden gigantisch helpen door een paar taken op zich te nemen zodat wij (en zij) nog wat extra tijd hebben voor en na de wedstrijden keihard te ontspannen en te analyseren. We willen hen daarom ook ontzettend bedanken voor hun bereidheid om deelgenoot te worden van onze IFKS.

En als laatste zijn daar natuurlijk jullie, beste vrienden van de Nije Dei. Ook jullie hebben vast niet stilgezeten. Met petten, shirts en harten onder de riem helpen jullie ons verder. Zonder die hulp is er geen nieuwe fok, geen prachtige onderhoudsstaat en geen mentaal en emotioneel fit team. Dus bij deze een uitnodiging om niet alleen deel te nemen aan onze voorpret, maar om ook deel te zijn van ons lief en leed. Vanaf de wal of vanaf de bank.