De afgelopen maanden is het team van de Nije Dei volle bak aan de slag gegaan om het schip weer in tip top staat te krijgen om zo mee te gaan doen voor de winst tijdens IFKS 2023. Naast het regulier onderhoud zoals het schuren en lakken van de zwaarden, mast, giek, en roer, is er in de klusmaanden een aantal grotere projecten afgerond.

Zo is het schip op het droge gelegd om de romp een nieuwe laag lak te geven en heeft het dek een mooie nieuwe antislip laag gekregen. Er is wat laswerk gedaan aan de potdeksel, en hebben we het luik op het voordek kantelbaar gemaakt. Waarvoor weer een mooi t-stukje is gelast om de fokkeloet te ondersteunen. De fokkeloet is overigens ook nieuw gemaakt, want deze had de afgelopen IFKS niet overleefd.

Daarnaast zijn we een traject gestart met zeilmaker “Molenaar” om het skûtsje te voorzien van een nieuwe fok! We zijn erg blij met de kennis en kunde die we opdoen tijdens het traject, om zo nog harder over de Friese meren te racen en komend seizoen weer een stapje dichter bij dat kampioenschap te kunnen komen.

We willen graag de Vrienden van de Nije Dei bedanken voor de extra handen tijdens het klussen. En in het bijzonder veel dank aan Anneke en Jelle, de ouders van Lisanne, voor het maken van onze nieuwe huik. Op naar de winst!